Москва заяви, че Украйна е атакувала контролираната от Русия Запорожка АЕЦ трети пореден

...
Москва заяви, че Украйна е атакувала контролираната от Русия Запорожка АЕЦ трети пореден
Коментари Харесай

Русия: Украйна отново нанесе удар по Запорожката АЕЦ

Москва съобщи, че Украйна е атакувала следената от Русия Запорожка АЕЦ трети следващ ден с безпилотен аероплан, само че украински публични лица отхвърлиха Киев да има нещо общо с офанзивите, съобщи Ройтерс.
Украйна отхвърля да стои зад поредност от набези с дронове против централата през последните три дни, в това число три в неделя, които съгласно Международната организация за атомна сила (МААЕ) заплашват нуклеарната сигурност.
" Уникалният образователен център на Запорожската нуклеарна централа беше нападнат ", гласи изказване от следената от Русия АЕЦ. Дронът паднал върху покрива на образователния център, се споделя в известието. Никой не е потърпевш.
Кремъл съобщи, че ударите с дронове са били осъществени от Украйна и са били доста рискови.
Украинското военно разузнаване съобщи, че Киев не атакува нуклеарни уреди.
" Позицията на Украйна е ясна и недвусмислена - ние не правим никакви военни дейности или провокации против нуклеарни уреди ", съобщи Андрий Юсов, представител на украинската военна работа, по националната телевизия.
Министерството на външните работи на Украйна акцентира това, като съобщи, че Русия е единствената опасност за Запорожката АЕЦ, която " освен е превзела, военизирала и се пробва да похити нуклеарна електроцентрала, само че и я употребява като платформа за агитация. "
Държавната осведомителна организация РИА заяви, че атаката с дрон против образователния център  е станала единствено 10 минути, откакто задачата на МААЕ е предходна там.
Извънредна среща на съвета на шефовете на МААЕ, свикана от Русия, с цел да се обсъдят офанзивите против държаната от Русия Запорожка АЕЦ в Украйна, ще се организира в четвъртък, оповестиха четирима дипломати, съобщи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР